Palissander houten secretaire bureau van Torbjorn Afdal voor Bruksbo Norway

Aantal: 1
Ontwerper: Torbjørn Afdal
Fabrikant: Melemstrands Bruksbo Trevareindustri
Land: Noorwegen
Jaar: Jaren 60
Artikel nummer: B2974

Omschrijving: Unieke secretaire gemaakt van kostbaar Brazilaans Rio Palissander fineer en ontworpen door Torbjørn Afdal. Dit bureau is geproduceerd door Melemstrands Bruksbo uit Noorwegen in de jaren 60. Deze minimalistische secretaire heeft twee lades, en als men de klept opent een bureau met daarachter 6 lades, twee planken en een paar postvakjes. In een van de lades is wat inkt gelekt waardoor het hout er niet meer zo netjes uitziet als de rechter lade, maar dit kan heel goed verstopt worden onder een kastpapiertje of placemat. Het bureau is 100 cm breed, in totaal 117 cm hoog en boven 26 cm diep en bij de lades 47 cm diep. Als het werkblad uitgeklapt is, is de secretaire 68 cm diep en is het werkblad 72 cm hoog.

Staat: Deze secretaire was aan de rechter zijkant beschadigd en heeft daarom op drie plekken een nieuw stukje fineer, zie foto. Deze secretaire is daarom nu weer in goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD