Pastoe Japanse Serie highboard model CU05 van Cees Braakman

Ontwerper: Cees Braakman
Fabrikant: UMS Pastoe
Land: Nederland
Jaar: 1959 – 1960
Artikel nummer: K2052

Omschrijving: Prachtig minimalistisch en stijlvolle kast van Cees Braakman voor Pastoe. Dit highboard komt uit de bekende U+N serie van Pastoe die inmiddels meer bekend is als de ‘Japanse Serie’ door zijn strakke vormen en eenvoud. De kast heeft twee harmonica deuren met het iconische zwarte handgreepje, met daarachter een plank. Daarboven zijn twee gebroken wit gekleurde formica deuren waarachter een bar verscholen zit. De kast staat op een elegant minimalistisch zwart stalen onderstel. Ondanks zijn leeftijd is dit cabinet vandaag de dag nog super modern. Het dressoir is 118 cm hoog, 150 cm breed en 45 cm diep.

Staat: Het highboard heeft wat slijtage aan het formica, verder verkeert de kast in goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD

Contact