Pastoe Berkenserie model CB01 cabinet van Cees Braakman

 

Aantal: 1
Ontwerper: Cees Braakman
Fabrikant: Pastoe
Land: Nederland
Jaar: 1952
Art. nr: K2137

Omschrijving: Zeer mooie kast ontworpen door Cees Braakman voor Pastoe in de jaren 50. Deze kast maakt deel uit van de zogenoemde berkenserie. De berkenserie kenmerkt zicht onder andere door de prachtig gebogen berkenhouten pootjes, of de gebogen plywood lades en natuurlijk dat ze gemaakt zijn van berkenhout. Deze kast is behalve als opbergmeubel ook zeer geschikt om als werkplek te gebruiken. Door de klep naar beneden te klappen, ontstaat een werkblad welke gebruikt kan worden als bureau. Achter het werkblad bevindt zich een plank met een vakje met twee lades voor bijvoorbeeld pennen of papier. Als je deze unit verwijderd kan je deze plek ook zeer goed gebruiken als dranken cabinet. Verder heeft de kast nog drie deuren met opbergruimte op planken en twee grote plywood laden. Deze kast is 118 cm hoog, 131 cm breed en 43 cm diep.

Staat: De kast is in goede staat.

VERKOCHT / SOLD