Set van 6 Borge Mogensen leer en eiken model 3236 stoelen voor Fredericia

Aantal: 6
Ontwerper: Borge Mogensen
Fabrikant: Fredericia Stolefabrik
Land: Denemarken
Jaar: 1956
Artikel nummer: S2668

Omschrijving: Prachtige minimalistische eiken set van 6 eetkamerstoelen bekleed met zwart leer ontworpen door Borge Mogensen en geproduceerd door Fredericia in Denemarken. Deze stoelen hebben de prachtige natuurlijke en minimalistische shaker vormgeving zoals je van Mogensen gewend bent. Deze stoel heeft de naam 3236 en is de ‘verbeterde’ versie van de bekende People’s chair die hij eind jaren 40 ontworpen heeft. Deze degelijke stoelen zijn gemaakt van massief hout welke gelakt is. Het hout is daardoor in de loop der tijd mooi licht gebleven. Desgewenst hebben wij ook een bijpassende eetkamertafel ontworpen door Borge Mogensen bij deze stoelen.

Staat: Het leer laat mooi zien dat het geleefd is, de stoelen verkeren in goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD