Set van 6 Eiken Borge Mogensen model 3236 stoelen

 

 

Aantal: 1 tafel en 6 stoelen.
Ontwerper: Borge Mogensen
Fabrikant: FDB Mobler voor de tafel en Fredericia voor de stoelen
Land: Odense, Denmark
Jaar: 1964
Artikelnummer: S2668 en T2712

Omschrijving: Mooie eikenhouten eetkamertafel ontworpen door Borge Mogensen en geproduceerd door FDB Mobler vanaf de eind jaren 40. Deze tafel komt uit de jaren 60. De tafel is 180 cm lang, 82 cm diep en 73,5 cm hoog. Bij deze tafel verkopen wij ook 6 prachtige minimalistische eiken eetkamerstoelen bekleed met zwart leer, welke ook ontworpen is door Borge Mogensen maar geproduceerd door Fredericia. Deze stoelen hebben de prachtige natuurlijke en minimalistische shaker vormgeving zoals je van Mogensen gewend bent. Deze stoel heeft de naam 3236 en is de ‘verbeterde’ versie van de bekende People’s chair die hij eind jaren 40 ontworpen heeft. Deze degelijke stoelen zijn gemaakt van massief hout welke gelakt is. Het hout is daardoor in de loop der tijd mooi licht gebleven.

Staat:  De tafel verkeert in een goede staat. Het leer van de stoelen laat mooi zien dat het geleefd is, de stoelen verkeren in goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD