Vroege Teak Arne Jacobsen Mier stoel

Aantal: 1
Ontwerper: Arne Jacobsen
Fabrikant: Fritz Hansen
Land: Denemarken
Jaar: 1952
Artikel nummer: S2482

Omschrijving: Prachtige stoel ontworpen door Arne Jacobsen voor Fritz Hansen in Denemarken. De officiële naam van de stoelen is ‘stoel 3100’, maar ze worden door hun vorm ook wel ‘de mier’ genoemd. Bijzonder aan deze stoelen zijn de onderstellen met drie poten. Arne Jacobsen bedacht deze stoelen met drie poten, om zo het probleem van poten die met elkaar in de knoop kwamen onder een ronde tafel, te verhelpen. Toen hij met dit idee naar de producent kwam, weigerde hij om ze te produceren. Toch wilde Arne Jacobsen perse deze mierstoelen met drie poten. Hij zocht net zo lang tot hij een klant vond die geïnteresseerd was in een groot aantal stoelen, dit werd Novo Nordisk en zo werden deze stoelen met drie poten toch in productie genomen. Deze stoel is een zeer vroege editie uit de jaren 50 en is uitgevoerd in teak. Gebruik deze stoel als toevoeging aan de collectie eetkamer stoelen aan tafel, of gebruik hem voor aan een bureau, kaptafel of in de slaapkamer.

Staat:  De stoel verkeert in goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD