Eiken Borge Mogensen daybed voor Fredericia lounge bank model 4312

Aantal: 1
Ontwerper: Borge Mogensen
Fabrikant: Fredericia
Land: Denemarken
Jaar: 1958
Artikel nummer: B1714

Omschrijving: Prachtig massief eiken houten daybed ontworpen in het eind van de jaren 50 door de Deense ontwerper Børge Mogensen en geproduceerd door Fredericia Stolefabrik. Deze bank heeft de naam model 4312 en is gemaakt van massief eiken houten, messing details en gecapitonneerde kussens in licht pastel grijs/groen. Dit daybed heeft een diepe zitting wat de bank perfect geschikt maakt om te loungen. Door de rugkussens te verwijderen, of op de eindes te leggen is de bank makkelijk om te toveren tot logeerbed voor tijdelijke gasten. Deze bank is 195 cm breed, 100 cm diep en 74 cm hoog. Zoals de meeste ontwerpen van Mogensen, is deze bank een goed voorbeeld van een eenvoudig maar ook functioneel meubelstuk dat geweldig zou staan in elk modern interieur.

Staat: De kussens zijn opnieuw gestoffeerd. De bank verkeert in goede staat.

VERKOCHT / SOLD