Vintage Nisse Strinning string design groot wandsysteem

 

Aantal: 1 uitgebreid wandsysteem
Ontwerper: Nils Nisse Strinning
Fabrikant: String design AB
Land: Zweden
Jaar: jaren 60

Omschrijving: Prachtig vintage String wandmeubel ontworpen door Nisse Strinning en zijn vrouw Kajsa Strinning voor String design AB. Als afstudeerproject ontwierp Nils Nisse Strinning een afdruiprek die bestond uit geplastificeerde metalen draden. Nu niet meer uit het huishouden weg te denken, toentertijd revolutionair. Dit was het begin van de bekende string wandsysteem welke vanaf 1949 in productie ging. Deze populaire wandrekken werden in Nederland in de jaren 60 geïmporteerd door Het Zwedenhuis.

De planken worden opgehangen tussen metalen staanders die op de grond steunen en aan de wand te bevestigen zijn. Het metaal is met zwart plastic overtrokken. De planken zijn van teak hout. De meeste planken zijn gemerkt en bestempeld. Deze set bestaat uit 4 planken van 30 cm diep en 1 smalle plank van 20 cm diep. 4 grond staanders, 1 werkblad met twee lades en een houten opstaande rand, 1 barretje / kastje met glazen plank, 1 kast met twee schuifdeuren en daarachter een plank en een magazine rek. Dit wandrek kan geheel naar eigen inzicht en smaak ingedeeld worden.

Staat: Deze vintage wand kast verkeert in goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD