Grote George Nelson Turbine klok in messing

Aantal: 1
Ontwerper: George Nelson
Fabrikant: Vitra
Artikelnummer: K1119

Omschrijving: Het geloof in de vooruitgang en de groeiende economische voorspoed waren centrale aspecten van de Amerikaanse levenswijze rond 1950. Alles leek mogelijk en iedereen deed zijn best om ‘modern’ te zijn. Om modern design ook in Amerikaanse huishoudens te introduceren, ontwierp George Nelson een heel scala van gebruiksvoorwerpen voor in huis, zoals lampen en klokken. In de vijftiger jaren ontwierp George Nelson de Turbine Clock wandklok.

Deze iconische wandklok heeft een prachtig dynamisch ontwerp en heeft een hoogwaardig kwartsuurwerk welke verwerkt is in een houten lijst met aluminium plaat. De messing punten geven de uren aan en zorgen ervoor dat de klok een diameter heeft van maar liefst 77 cm. Deze klok is niet alleen een gebruiksvoorwerp die de tijd aangeeft maar ook een prachtig kunst object voor uw interieur. De klok werkt op batterijen.

Staat: Deze klok is nieuw.

 

VERKOCHT / SOLD