Pastoe SM01 stoel van Cees Braakman

Aantal: 2 stoelen beschikbaar
Ontwerper: Cees Braakman
Fabrikant: Pastoe
Jaar: 1954
Artikel nummer: S2450

Omschrijving:  Ook hier weer een typisch voorbeeld waarbij wij niet zeker weten of wij hem wel willen verkopen. Deze bijzondere en zeldzame stoel is ontworpen door Cees Braakman in de jaren 50 en heeft modelnaam SM01. De stoel heeft een metalen frame en de zitting en de rugleuning zijn gestoffeerd in de nog originele skai met een prachtig mid century modern motief. In de catalogus van Pastoe uit 1954 staat exact hetzelfde model met deze stoffering afgebeeld. De stoel is in totaal 81 cm hoog en heeft een zithoogte van 45 cm. Een echte eye cather voor bijvoorbeeld aan het bureau.

Staat: De stoel is 65 jaar oud en heeft dan ook wel wat slijtage, zo is het motief op sommige plekken weggesleten, en is het metaal niet overal meer egaal zwart. Persoonlijk vinden wij dit juist erg mooi aan deze stoel. De stoel is in een vintage maar goede staat.

Prijs: € 675,-

contactknoppen