Teak Bureau stoel van Erik Kirkegaard voor Glostrup

Aantal: 1
Ontwerper: Erik Kirkegaard
Fabrikant: Glostrup
Land: Denemarken
Jaar: 1960
Artikel nummer: S2205

Omschrijving: Elegante en zeer degelijke top stoel van Erik Kirkegaard uit Denemarken. Gemaakt van massief teakhout en bekleed met zwart skai. Dit soort modellen noemen ze in Denemarken ‘Kontorstol’, wat een luxe bureau fauteuil is die bij een statig bureau hoort. Natuurlijk kan deze stoel ook als hoge fauteuil gebruikt worden in de woonkamer, of aan de eetkamertafel. Erik Kirkegaard staat bekend als een ontwerper van zeer hoogstaande meubelen. Strak design en bijzonder goed gemaakt. Dit meubel is al meer 50 jaar oud ziet eruit alsof hij gister gemaakt is, dat getuigd van kwaliteit!

Deze stoel is een perfecte match met het Nanna Ditzel bureau welke wij ook in onze collectie hebben. De stoel is 62 cm breed bij 53 cm diep bij 72 cm hoog en heeft een zithoogte van 45 cm.

Staat: De fauteuil verkeert in goede vintage staat. Een armleuning heeft een klein deukje in het hout. Geen scheuren in het skai.

VERKOCHT / SOLD

Contact