Set van twee leren Hans Wegner GE290 fauteuils voor Getama

Aantal: 2 fauteuils
Ontwerper: Hans Wegner
Fabrikant: Getama
Land:  Denemarken
Jaar: 1960

Omschrijving: Twee fauteuils van Deense top ontwerper Hans Wegner. Hans Jørgen Wegner was een van de meest vindingrijke van de Deense meubelontwerpers. Zijn ontwerpen stralen puur vakmanschap uit en kenmerkend is de minimalistische vormgeving. Deze icoon krijgt gelukkig ook een steeds grotere bekendheid in Nederland. En niet voor niets, Wegner ontwerpt super kwalitatieve meubels met een Deense elegantie zoals alleen Wegner dat kan. Deze fauteuils zijn gemaakt van massief eikenhout en zijn bekleed in bruin leer. Wat in Denemarken erg belangrijk is, is dat design niet alleen maar mooi moet zijn, maar ook duurzaam en functioneel moet zijn. Een goed voorbeeld daarvan zijn de GE290 stoelen. Ze zitten heerlijk, zijn onverwoestbaar en ook nog eens prachtig. Het is een paar, maar ze zijn  eventueel ook los te koop. De fauteuils zijn 76 cm breed, 78 cm diep en 95 cm hoog en hebben een zithoogte van 42 cm.

Staat: De lounge stoelen verkeren in goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD