Set van 4 Harry Bertoia wire chairs voor Knoll

Aantal: Set van 4 stoelen
Ontwerper: Harry Bertoia
Fabrikant: Knoll
Land:  USA
Jaar: 1960
Artikel nummer: S2195

Omschrijving: Prachtige set van 4 zwarte Harry Bertoia ‘side chairs’ voor Knoll International met de originele zwart skai lederen kussentjes. De stoelen zijn ontworpen in 1952 en behoren tot de echte Mid Century Modern klassiekers. Bertoia was een kunstenaar en een vakman en dat is goed te zien aan deze stoelen. De stoelen zijn  luchtige sculpturale ontwerpen die ook nog eens zeer goed gemaakt zijn en heerlijk zitten. Niet voor niets zijn dit echte iconen. Het gaat hier om een set van 4 zwartgelakte metalen stoelen met een kussen van zwart skai. De stoelen zijn 53 cm breed bij 56 cm diep bij 74 cm hoog en hebben een zithoogte van 45 cm.

Staat: Deze oude modellen zijn in goede staat, alleen de kussens hebben lichte gebruikssporen passend bij de leeftijd. Twee van de vier kussentjes hebben een klein scheurtje, zie foto.

VERKOCHT / SOLD

Contact