Eiken Schommelstoel van M. Nissen voor Pastoe

 

Aantal: 1
Fabrikant: UMS Pastoe Utrecht
Ontwerper: M Nissen, maar vaak toegeschreven aan Finn Juhl
Land: Nederland – Denemarken
Jaar: ca. 1960
Artikelnummer: F1347

Omschrijving: Eikenhouten schommel fauteuil ontworpen door M. Nissen en in Nederland verkocht door de Nederlandse fabrikant Pastoe. Deze schommelstoel wordt online vaak toegeschreven aan Finn Juhl, maar ondanks de vele gelijkenissen is hij niet de ontwerper van deze stoel. Het frame heeft een prachtige vormgeving en is gemaakt van massief eikenhout. De rugleuning en zitting bestaan uit omtrokken metalen veren, welke nog helemaal in orde zijn. De kussens zijn voorzien van nieuwe stof. Deze schommelstoel is 66 cm hoog, 66 cm breed en de zithoogte is 41 cm.

Staat: De kussens hebben een nieuwe hoes van groene meubelstof, de rocking chair is verder in hele goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD

Contact