Prachtige oude vintage Marokkaanse Azilal tapijt

Aantal: 1
Land: 
Marokko
Techniek: handgeknoopt
Artikel nummer:
 2005

Omschrijving: Prachtig Berber tapijt uit Marokko met een witte wollen basis in combinatie met een abstracte compositie van bruine, gele, groene en oranje ruiten en lijnen. Dit tapijt is handgeknoopt en komt uit het Atlasgebergte uit Marokko. Dit Azilal tapijt is geweven en geknoopt met 100% schapenwol op katoenen draad. Elk tapijt is uniek, zo is de dame van dit tapijt hoogstwaarschijnlijk getrouwd en verhuisd naar een andere stam, waardoor in haar werk een combinatie van Azilal tapijten qua materiaal en de Beni Ouarain in motief terug te zien is. Dit tapijt is een echt oud authentiek vintage stuk welke gereinigd is voordat het in onze winkel kwam. Dit prachtige vintage stuk kan naar onze mening niet tippen aan de nieuwe tapijten omdat deze niet het karakter en de ziel van het werk van de wever weergeven. Dit tapijt heeft een formaat van 180 bij 135 cm en is daarmee zeer geschikt voor de zithoek, onder de eettafel of in de slaapkamer.

Staat:  Gezien het feit dat deze tapijten vintage zijn, kunnen er kleine sporen van gebruik aanwezig zijn.

VERKOCHT / SOLD