Vintage Pastoe FM06 draadfauteuil door C. Braakman en A. Dekker

Aantal: 1
Ontwerper: Cees Braakman
Fabrikant: Pastoe
Land: Nederland
Jaar: 1958
Artikel nummer: F2667

Omschrijving:  Mooie originele vintage draadmetalen fauteuil van Cees Braakman en Adriaan Dekker geproduceerd door Pastoe. Dit model is vanuit de fabriek vernoemd naar model FM06. De Pastoe FM06 Wire stoel werd in 1958 ontworpen door Cees Braakman. Spraakmakend aan deze stoel was dat het een van de eerste collecties werd die volledig uit draadstaal werd gemaakt. Dit model heeft prachtige teakhouten armleuningen en opnieuw gestoffeerde kussens in groen wol vilt. Zo worden ze vandaag de dag niet meer gemaakt. Dit is een echt oud originele fauteuil, die Cees Braakman wellicht zelf nog in zijn handen heeft gehad met prachtige patina aan het metaal. De fauteuil is 85 bij 61 bij 50 cm. De zithoogte is 36 cm.

Staat: De fauteuil verkeert in een goede vintage staat met minimale patina aan het metaal.

VERKOCHT / SOLD

Contact