Poet sofa model FJ4100 door Finn Juhl

Aantal: 1
Ontwerper: Finn Juhl
Fabrikant: One Collection

Land: Denemarken
Jaar: Ontworpen in 1941
Artikelnummer: B3961

Omschrijving: De Poet Sofa zag voor het eerst het levenslicht op de Copenhagen Cabinetmakers Guild Exhibition in 1941 en was oorspronkelijk ontworpen voor Finn Juhl’s eigen huis. De meubels van Finn Juhl waren voor zijn tijd erg vooruitstrevend en sculpturaal. Met deze bank haal je dan ook een stuk functionele kunst in huis.

De tweezitsbank, genaamd model FJ4100 en geïnspireerd op surrealistische kunst, straalt comfort en vakmanschap uit. Deze bank is met de hand gestoffeerd in Denemarken met een mooie zacht gele Remix stof van Kvadrat. Deze stof bestaat uit meerdere kleuren draad waardoor je een prachtige gemêleerde stof hebt. De poten zijn van massief walnoot.

De Poet Sofa is gevormd in een prachtige ronding die de zittende persoon bijna lijkt te omarmen. Het gecapitonneerde frame is volledig gestoffeerd en creëert een knusse zit voor twee personen. Deze bank is het resultaat van Finn Juhl’s ambitie om functionele meubels te maken voor kleinere appartementen. De bank is 136 cm breed, 80 cm diep en 87 cm hoog.

Staat: De bank is gereinigd en in zeer goede staat.

Prijs: € 9.000,-

contactknoppen