Akari lamp model 26a door Isamu Noguchi

Aantal: 1
Ontwerper: Isamu Noguchi
Land: 
Japan
Ontworpen in:
 1951
Artikel nummer:
 L3353

Omschrijving: Vanaf 1951 ontwierp de Amerikaans-Japanse kunstenaar en vormgever Isamu Noguchi de Akari Light Sculptures. Voor deze voorwerpen koos hij de naam ‘Akari’, een Japans woord dat ‘licht’ betekent. De kap van deze lamp is gemaakt van Shoji papier, welke afkomstig is van de schors van de moerbeiboom. Elke lamp wordt geheel met de hand vervaardigd in de Ozeki fabriek in Gifu, een traditioneel familiebedrijf. De lamp is 25 cm hoog, en heeft een diameter van 45 cm.

“Het licht van Akari is zoals het licht van de zon dat gefilterd wordt door het papier van shoji. De hardheid van elektriciteit wordt dan door de magie van het papier omgevormd tot het licht van onze oorsprong, de zon, zodat de warmte daarvan ook ’s nachts onze kamers kan binnenstromen.”

Isamu Noguchi

VERKOCHT / SOLD