Fauteuil ontworpen door Ejvind Johansson voor FDB Mobler The J65 chair

Aantal: 1
Ontwerper: Ejvind Johansson
Fabrikant: FDB Mobler
Land: Denemarken
Jaar: 1957

Artikelnummer: S3796

Omschrijving: Mooie zeldzame fauteuil ontworpen door Ejvind Johansson en geproduceerd door Feldballes Mobelfabrik in Denemarken in de jaren 60. Architect en ontwerper Ejvind A. Johansson volgde Borge Mogensen op als hoofddesigner in de FDB design studio. Deze fauteuil springt in het oog door zijn prachtige eenvoudige rechte vormgeving en het hoge zitcomfort. Het frame is gemaakt van massief eiken hout en de zitting en rugleuning zijn opnieuw gestoffeerd met een vergelijkbare stof welke origineel op de fauteuil zat, maar helaas vergaan was. Deze fauteuil is 78 cm hoog, 65 cm breed en 80 cm diep. Samen met de fauteuil kochten wij ook dit eiken houten voetenbankje. Wij vermoeden dat dit voetenbankje niet van dezelfde ontwerper is, maar het is wel een prachtige combinatie. Eventueel is het voetenbankje ook los te koop.

Staat: De set is in goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD

Contact