Stig Lindberg voor Gustavsberg Fladen Fish

Aantal: 2 vis schaaltjes
Ontwerper: Stig Lindberg
Fabrikant: Gustavsberg
Land: Zweden
Jaar: 1958
Artikel nummer: A3777

Omschrijving: Twee prachtige schalen in de vorm van een vis, ontworpen door de bekende Zweedse keramist Stig Lindberg. Stig Lindberg is een van de meest gerenommeerde vertegenwoordigers van het roemruchte Zweedse keramiekdesign van de 20e eeuw. Hij staat bekend om zijn constante creativiteit en uitzonderlijk oog voor vormen, verhoudingen en patronen. Stig werkte in 1937-1980 voor de fabriek van Gustavsberg. Deze schaaltjes zijn van de Fladen Fish serie welke gemaakt zijn in 1958 en in drie kleuren glazuur. Namelijk Bruin, Wit en Grijs. Waarvan je ze het meest in de bruine kleur zag. Deze twee schaaltjes zijn Blauw Grijzig van kleur en zijn beide gemerkt aan de onderzijde. Met name de structuur van de schubben zijn uitzonderlijk mooi, en deze schalen zullen daarom ook niet misstaan op tafel, of in uw vitrine. Deze mid century modern collectors items zijn 21,5 bij 10 cm.

Staat: De schalen verkeren in erg goede staat.

VERKOCHT / SOLD

Contact