Set van twee Pastoe FM06 draad fauteuils door C. Braakman en A. Dekker

Aantal: 2 fauteuils beschikbaar
Ontwerper: Cees Braakman
Fabrikant: Pastoe
Land: Nederland
Jaar: 1958
Artikel nummer: F2667-856

Omschrijving:  Mooie originele vintage draadmetalen fauteuil van Cees Braakman en Adriaan Dekker geproduceerd door Pastoe. De FM06 is de fauteuil variant van de eetkamerstoelen SM05. De Pastoe FM06 Wire stoel werd in 1958 ontworpen door Cees Braakman. Spraakmakend aan deze stoel was dat het een van de eerste collecties werd die volledig uit draadstaal werd gemaakt. Deze modellen hebben beiden de prachtige teakhouten armleuningen en opnieuw gestoffeerde kussens in groen wol vilt. Zo worden ze vandaag de dag niet meer gemaakt. Allereerst niet in twee kleuren, en de armleggers zijn tegenwoordig van notenhout. Dit zijn de echt oude originele stoelen, die Cees Braakman wellicht zelf nog in zijn handen heeft gehad met prachtige patina aan het metaal. De fauteuils zijn 85 bij 61 bij 50 cm. De zithoogte is 36 cm.

Staat: De fauteuils verkeren in goede vintage staat met minimale patina aan het metaal.

VERKOCHT / SOLD

Contact