Akari vloerlamp van Isamu Noguchi model 10A

Aantal: 1
Ontwerper: Isamu Noguchi
Land: Japan
Ontworpen in: 1951
Artikel nummer: L3266

Omschrijving: Vanaf 1951 ontwierp de Amerikaans-Japanse kunstenaar en vormgever Isamu Noguchi de Akari Light Sculptures. Voor deze voorwerpen koos hij de naam ‘Akari’, een Japans woord dat ‘licht’ betekent. De kap van deze lamp is gemaakt van Shoji papier, welke afkomstig is van de schors van de moerbei boom. De pootjes zij gemaakt van zwart gelakt staaldraad. Elke lamp wordt geheel met de hand vervaardigd in de Ozeki fabriek in Gifu, een traditioneel familiebedrijf. De lamp is 127 cm hoog.
De Vitra Akari 10A vloerlamp maak je schoon door even af te stoffen, vermijd contact met water en vet.

Staat: Deze lamp is nieuw.

VERKOCHT / SOLD

Contact

 

“Het licht van Akari is zoals het licht van de zon dat gefilterd wordt door het papier van shoji. De hardheid van elektriciteit wordt dan door de magie van het papier omgevormd tot het licht van onze oorsprong, de zon, zodat de warmte daarvan ook ’s nachts onze kamers kan binnenstromen.”

Isamu Noguchi