Simon Henningsen Tivoli hanglamp model Divan voor Lyfa

Aantal: 1
Ontwerper:  Simon Henningsen
Fabrikant: LYFA Denmark
Jaar: ca. 1960
Artikel nummer:  L2368
 
Omschrijving: Prachtige hanglamp van Simon Henningsen voor Lyfa. Deze lamp wordt vaak aangeduid als de Tivoli lamp, maar oorspronkelijk heeft deze lamp de naam Divan 2. Gemaakt van verschillende gelakte en verchroomde metalen lamellen. Hierdoor heb je een prachtig kunstobject welke ook nog eens functioneel is en waanzinnig mooi licht geeft. De lamp heeft een diameter van 26 cm en een hoogte van 32 cm.

Staat: Deze authentieke lamp heeft oxidatie plekjes en sporen van ouderdom voornamelijk aan de chromen delen, zie foto’s. Naar onze mening heeft deze lamp een prachtige patina. De elektra is nagekeken en werkt naar behoren.

VERKOCHT / SOLD

Contact