TB14 Combex salontafel van Cees Braakman voor Pastoe

Aantal: 1
Ontwerper: Cees Braakman
Fabrikant: UMS Pastoe Utrecht
Jaar: 1954
Artikel nummer: T3308

Omschrijving: Prachtige set van twee puzzle vormige tafels die samen een langwerpige salontafel vormen. Deze tafels zijn ontworpen door Cees Braakman en geproduceerd door Pastoe in de jaren 50 in Utrecht, Nederland. Ze maken deel uit van de Combex serie wat een van de eerste series was welke Cees Braakman ontworpen heeft. De tafel bestaat uit twee bladen van berken plywood waarvan er een zwart gelakt is en gebogen plywood pootjes. Wij denken dat de pootjes in de loop der tijd zijn ingekort om er een iets lagere tafel van te maken. De tafel is namelijk aaneengeschoven 120 cm breed, 60 cm diep en 37 cm hoog. Deze tafels worden maar zelden te koop aangeboden. Unieke tafels die een statement piece zullen zijn in het interieur.

Staat: De tafels hebben gebruikerssporen behorend bij de leeftijd maar zijn in goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD

Contact