Vintage Eiken houten bureau van Eeka

Aantal: 1
Fabrikant: Eeka Meubelen
Ontwerper: Toegeschreven aan Coen de Vries
Jaar: 1950’s. Mid century modern.

Artikel nummer: B3292

Omschrijving: Prachtig vormgegeven bureau van Eeka Meubelen. Dit bureautje is toegeschreven aan ontwerper Coen de Vries. De Vries ontwierp een serie meubels voor Eeka, helaas is hier maar weinig documentatie voor. Als we de ontwerpen van net na de oorlog van C. de Vries voor zijn eigen winkel en de ontwerpen die hij maakte voor Everest vergelijken met dit bureau van Eeka, dan zie je de gelijkenis en evolutie van het ontwerp in tijd. Helemaal zeker weten dat het van Coen de Vries is, doen we dus niet. Maar wij vermoeden dit wel. Dit bureau is een mooi voorbeeld van Mid century modern vormgeving: simpele lijnen, gemaakt in licht eikenhout, functioneel maar toch ook speels. Het bureau is zo gemaakt dat deze vrij in de ruimte kan staan, omdat aan de achterkant een ruim boekenvak is. Welke natuurlijk ook gebruikt kan worden om mooie verzamelingen tentoon te stellen. Het bureau is gemerkt door de fabrikant. Dit bureau is in totaal 125 cm breed, 57 cm diep en 76 cm hoog. Het werkblad heeft een afmeting van 120 bij 51 cm.

Staat: Het bureau is in erg goede vintage staat met lichte sporen van gebruik.

VERKOCHT / SOLD

Contact