Model DE09 Eiken dressoir van Cees Braakman voor Pastoe

Aantal: 1
Fabrikant: Pastoe
Ontwerper: Cees Braakman
Jaar: 1950’s. Mid century modern.

Artikel nummer: D3251

Omschrijving:  Zeldzaam Pastoe DE09 dressoir ontworpen door Cees Braakman. Dit sideboard heeft 3 deurtjes en 3 lades en is gemaakt van massief eikenhout en eiken fineer. Deze kast is een prachtig voorbeeld van de veranderingen binnen Pastoe onder leiding van Cees Braakman. Dit was de eerste serie modernistische meubels van Pastoe. De ontwerpen werden strakker, luchtiger en soberder.  Hoewel later Pastoe meer gebruik ging maken van berkenhout en teakhout is dit vroege meubel van eikenhout. De grepen van de lades zijn een typisch ontwerp van Cees Braakman. De grepen lijken weg te vallen, maar zijn zeer slim vormgegeven om naast de mooie vorm ook functioneel te zijn. De grepen zien we later weer terug in bijvoorbeeld het berkenserie bureau. Ook de gebogen plywood lades zijn een duidelijk handelsmerk van Braakman. De kast is gemerkt met een stempel op de achterzijde. Dit dressoir is 166 cm breed, 48 cm diep en 82 cm hoog.

Staat: Deze kast heeft wat te verduren gehad, waarvan de fineerreparaties aan de zijkant en de lichte kring op de rechterzijde van het bovenblad nog als enige bewijs terug te vinden is. Wij hebben het dressoir gerestaureerd met behoud van patina, waardoor dit vintage dressoir weer aan een nieuw leven kan beginnen.

VERKOCHT / SOLD

Contact