Vintage Kay Bojesen hobbel paard

Aantal: 1
Ontwerper: Kay Bojesen
Land: Denemarken
Jaar: Jaren 50
Artikel nummer: A2764

Omschrijving: Officieel kinder speelgoed maar eigenlijk een kunstvoorwerp an sich. Dit hele mooie Kay Bojesen hobbelpaard is gemaakt van massief beukenhout en gemerkt door de fabrikant. Het paard is ontworpen vanaf 1936 en is een hobbelpaard dat precies voldoet aan het ideaal van Kay Bojesen; waarbij speelgoed bestand moet zijn tegen hardhandig gebruik en spelen, waardoor er generaties lang van genoten kan worden.
Dit paard is gebruikt, en in onze mening zou je het vintage hobbelpaard juist graag zo willen hebben / zien. De schommelpootjes zijn ooit in het verleden vastgeschroefd met prachtige oude schroeven, wat voor verkleuring in het hout heeft gezorgd. Het paardje heeft veel geschommeld, waardoor de punten van zijn pootjes eigenlijk hadden gewild dat er hoefijzertjes voor waren geweest. De volgende generatie zoon of dochterlief had ooit de ambitie om timmerman of timmervrouw te worden en heeft een spijker in het hoofd van het paard getikt. Het paard verteld een verhaal, en hoe mooi is het dat je dit kunt zien. Wij hebben het paard grondig schoongemaakt en alle oude afwerklagen verwijderd om deze van een nieuwe laag te voorzien. Het paardje is stevig en klaar voor de volgende generatie. Klaar voor nieuwe verhalen.

Staat: In mooie vintage staat. Slijtage in overeenstemming met leeftijd en gebruik

VERKOCHT / SOLD

Contact