George Nelson Sunburst klok voor Vitra in Zwart en Messing

Aantal: 1
Ontwerper: George Nelson
Fabrikant: Vitra
Artikelnummer: A3019

Omschrijving:  De Sunburst Klok brengt speelse charme en stijl in uw huis, en is een kunstwerk waar ook de tijd vanaf gelezen kan worden. De klok is gemaakt van zwart gelakt essenhout en messing waarbij de twaalf zonnestralen staan voor de uren van de dag. De Sunburst Klok is een van de meest bekende klokken van de twintigste eeuw. Het is een kenmerkend ontwerp in George Nelson’s collectie en wordt door velen beschouwd als zijn populairste design. Nelson stond erom bekend dat hij inspiratie haalde uit alledaagse objecten. Zijn Sunburst Klok is een modern icoon, en ondanks dat het ontwerp meer dan zestig jaar oud is, wordt het nog altijd als hedendaags design gezien. Deze iconische wandklok heeft een hoogwaardig kwartsuurwerk welke verwerkt is in een messing lijst. De klok heeft een diameter van 47 cm. Het uurwerk wordt aangedreven door één AA-batterij, welke bij de klok geleverd wordt.

Staat: Deze klok is nieuw.

VERKOCHT / SOLD