Fauteuil van A Cordemeyer voor Gispen model 1409 met Wim Rietveld model 1801 ottoman

Aantal: 1
Ontwerper: Andre R Cordemeyer en Wim Rietveld
Fabrikant: Gispen
Land: Nederland
Jaar: Eind jaren 50
Artikel nummer: F2662

Omschrijving: Deze Nederlands modernistische fauteuil, model 1409, werd ontworpen door André R. Cordemeyer en in 1959 geproduceerd door Gispen. Het frame is gemaakt van een zwart gelakt stalen buisframe, met teakhouten armleggers en de zitting en rugleuning zijn gestoffeerd in een donker bruine grove wollen stof. De fauteuil is in het bezit van de originele zwarte voetjes die glijden of beschadigingen op de vloer voorkomen en een Wim Rietveld voor Gispen hocker, model 1801, welke bekleed is in dezelfde originele stof. De fauteuil is 77 cm hoog, 63,5 cm breed en 70 cm diep. De zithoogte is 41,5 cm hoog.

Staat: De fauteuil en hocker zijn in goede staat.

VERKOCHT / SOLD