Palissander Kristian Vedel Modus lounge chair

Aantal: 1
Ontwerper: 
Kristian Vedel
Fabrikant:
Soren Willadsen
Land: 
Denemarken
Jaar:
1963
Artikelnummer: F2463

Omschrijving: Prachtige palissander houten lounge stoel ontworpen door Kristian Vedel en geproduceerd door Soren Willadsen in 1963. Deze fauteuil heeft modelnaam Modus en is Kristian’s Vedel meest bekende ontwerp. Het was ook een heel vernieuwend ontwerp in de begin jaren 60 in Denemarken. Vooral de zwart leren bekleding maakt het een bijzondere verschijning. De rugleuning en armleuningen zijn zeer sculptureel en vormt zich aan je lichaam terwijl je zit. Het kussen is gevuld met veren, wat een zeer comfortabele zitervaring oplevert. Het frame is gemaakt van massief palissander met een prachtige tekening in de nerven van het hout.

Staat: De fauteuil is in vintage maar goede staat.

VERKOCHT / SOLD