Grote Preben Dahl Symfoni lamp

Aantal: 1
Ontwerper: Preben Dal
Fabrikant: HF Belysning
Land: Denemarken
Jaar: ca. 1960
Artikel nummer: L2545

Omschrijving: Zeldzame lamp ontworpen door Preben Dahl voor H. Følsgaard Elektro, Kopenhagen. Deze lamp komt uit de zogenoemde Symfoni serie en is gemaakt van meerde lagen gelakt staal die in een diamant vorm gebogen zijn. Heel verfijnd is het grijs blauwe kleuraccent op de middelste laag. Visueel gezien is deze lamp een lust voor het oog. Hij veranderd bij elk standpunt. De lamp heeft een grote E40 fitting en een bijbehorende lamp van 500 watt. Deze lamp is dan ook de grootste versie die Preben Dahl gemaakt heeft, en is daarom ook geschikt voor grote of hoge ruimte’s. Met een omvormer kan er eventueel ook een ‘normale’ E27 fitting op gezet worden. Desgewenst kunnen wij dit verzorgen.

Staat:  De lamp heeft een klein krasje op een segment, en een paar spikkels op een ander segment, zie foto’s. Verder verkeert de lamp in erg goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD