Alvar Aalto kinder tafel N80B met N65 stoel van Artek

 

 

Aantal: 1
Ontwerper: Alvar Aalto
Fabrikant: Artek Finland
Jaar: Jaren 60
Artikel nummer: T2209

Omschrijving: Prachtige set bestaande uit een N65 stoel en een N80B tafel voor kinderen, ontworpen door Alvar Aalto en geproduceerd door Artek. Alvar Aalto wordt vandaag de dag erkend als een van de grootste meesters van de moderne architectuur. Dit bureau of speeltafel is speciaal ontworpen voor kinderen en heeft in Finland al generaties lang in verschillende kleuterklassen gestaan. Het bureau is gemaakt van massief berkenhout met op het tafelblad een laagje blauw linoleum. De stoel is gemaakt van massief berkenhout met een berkenmultiplex rugleuning eveneens met een zitting van blauw linoleum. De ronding in de rug zorgt voor comfort en ondersteuning. Dit mooie setje beschikt over de iconische L-vormige gebogen houten poten. Deze set maakt daarom ook deel uit van de L-leg collection van Alvar Aalto. De tafel heeft een afmeting van 100 bij 60 bij 60 cm en de stoel is in totaal 60 cm hoog, 38 cm diep en 35 cm breed. De zithoogte van de stoel is 37,5 cm.

Staat: We hebben een lichte restauratie uitgevoerd met behoud van de originele patina.

VERKOCHT / SOLD

Contact