Rode Wim Rietveld GISO 4050 Panama lamp

Aantal: 1
Ontwerper: Wim Rietveld
Fabrikant: Gispen
Land: Nederland
Jaar: ca. 1950
Artikel nummer: L2053

Omschrijving: Bijzonder mooie wandlamp van Wim Rietveld voor Gispen. De lamp heeft de originele naam: ‘GISO 4050’, maar de lamp werd al snel vernoemd naar de Panamahoed omdat de kap daar zo op lijkt. Deze lamp is nog volledig origineel, en is niet overgespoten. Door drie scharnieren is de lamp in veel verschillende richtingen te verstellen. De scharnieren ontwierp Wim Rietveld zo dat ‘lam’ worden niet mogelijk is. Om de scharnieren los of vast te draaien leverde Gispen een rood moersleuteltje bij de lamp, deze zit geklemd achter het schakelaartje op de wandplaat. Echt een klassiek design van eigen Nederlandse bodem.

Staat: De lamp verkeert in een nette vintage staat.

VERKOCHT / SOLD