Fauteuil van A Cordemeyer voor Gispen model 1410

 

Aantal: 1
Ontwerper: Andre R Cordemeyer
Fabrikant: Gispen
Land: Nederland
Jaar: Eind jaren 50
Artikel nummer: 1615

Omschrijving: Deze Nederlands modernistische fauteuil, model 1410, werd ontworpen door André R. Cordemeyer en in 1959 en geproduceerd door Gispen. Het frame is gemaakt van een zwart gelakt stalen buisframe, met teakhouten armleggers en de zitting en rugleuning zijn opnieuw gestoffeerd met een grijs beige wollen stof. De fauteuil is in het bezit van de originele zwarte voetjes die glijden of beschadigingen op de vloer voorkomen. De fauteuil is 101 cm hoog, 63,5 cm breed en 70 cm diep. De zithoogte is 41,5 cm hoog.

Staat: Het schuim is vervangen en de fauteuil is opnieuw gestoffeerd. Hij is daardoor in een zeer goede staat.

VERKOCHT / SOLD