Set van 6 Arne Jacobsen mier stoelen

Aantal: 6
Ontwerper: Arne Jacobsen
Fabrikant: Fritz Hansen
Land: Denemarken
Jaar: 1969
Artikel nummer: S1686

Omschrijving: Zes prachtige stoelen ontworpen door Arne Jacobsen voor Fritz Hansen, Denemarken. De officiële naam van de stoelen is ‘stoel 3100’, maar ze worden door hun vorm ook wel ‘de mier’ genoemd. Bijzonder aan deze stoelen zijn de onderstellen met drie poten, tegenwoordig worden deze modellen alleen nog met vier poten gemaakt.
Arne Jacobsen bedacht deze stoelen met drie poten, om zo het probleem van poten die met elkaar in de knoop kwamen onder een ronde tafel, te verhelpen. Deze set is uitgevoerd in zwart gelakt plywood, ze hebben allemaal het originele  kapje aan de onderkant en zijn gemerkt met het jaartal 1969. Echte oudjes dus. De stoelen zijn in totaal 75 cm hoog en hebben een zithoogte van 43 cm.

Staat: Alle stoelen verkeren in goede vintage staat. Het houtwerk heeft de gebruikelijke patina door hun leeftijd, maar dat maakt de stoelen naar onze mening alleen maar mooier.

VERKOCHT / SOLD

Contact