Tafellamp van Jo Hammerborg model Beta

 

Aantal: 1
Ontwerper: Jo Hammerborg
Fabrikant: Fog & Mørup
Jaar: ca. 1960
Artikel nummer: 1972

Omschrijving: Prachtige zeldzame tafellamp ontworpen door Jo Hammerborg voor Fog & Mørup. Deze tafellamp is ontworpen tussen 1957 en 1962 en is gemaakt van zeer mooie en degelijke materialen. Zo heeft deze lamp met modelnaam “beta” een gedeeltelijk flexibele messing stam met een teakhouten detail, en is de kap gemaakt van massief koper en een zwart gelakte ring. Dit alles staat op een zwarte gelakte gietijzeren voet. Deze lamp kom je vandaag de dag niet veel meer tegen. Door zijn formaat is de lamp uitstekend geschikt als tafellamp, bureaulamp of nachtlampje. Zowel aan als uit trekt deze lamp veel aandacht. Een mooie lamp die goed zal staan in elk interieur. Het lampje is 40 cm hoog en de kap heeft een diameter van 11 cm.

Staat:  Het lampje verkeert in goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD

Contact