Rob Parry Parlez eetkamerset voor Stabin-Bennis

 

 

Aantal: 1
Ontwerper: Rob Parry
Fabrikant: Stabin-Bennis
Jaar: 1959
Land: Nederland
Artikelnummer: 1266 1267

Omschrijving: Bijzondere en zeldzame eetkamer set ontworpen door Nederlandse ontwerper Rob Parry geproduceerd door Stabin-Bennis uit Woerden. Rob Parry en fabrikant Stabin-Bennis staan bekend staan om hun industriële vormgeving vervaardigd in metaal. Iets wat de vernieuwende modernistische stroming uit Nederland kenmerkt uit deze periode. Deze modernistische set bestaat uit 6 model Parlez eetkamerstoelen en een grote teak gefineerde tafel op een metalen onderstel. De tafel is 175 cm lang, 100 cm breed en 75 cm hoog. De stoelen hebben een zithoogte van 46 cm. De stoelen zijn opnieuw gestoffeerd met een zwarte wollen meubelstof en het tafelblad is gerestaureerd en daardoor weer in zeer goede staat. De set voelt heel erg tijdloos aan, terwijl deze toch al bijna 60 jaar oud is.

Staat: Het tafelblad is gerestaureerd, de stoelen zijn voorzien van nieuwe stoffering. Het metaalwerk vertoond gebruikssporen behorend bij de leeftijd. De set is in een goede staat.

VERKOCHT / SOLD

Contact