Vintage Marokkaans Azilal tapijt

 

Aantal: 1
Land: 
Marokko
Techniek: handgeknoopt
Artikel nummer:
 1990

Omschrijving: Prachtig Berber tapijt uit Marokko met een witte wollen basis in combinatie met een abstracte compositie van rode, zwarte en groene lijnen. Dit tapijt is handgemaakt door Marokkaanse Berber vrouwen. Dit type vloerkleed is een Azilal. Azilal tapijten komen uit het Atlasgebergte uit Marokko. Dit tapijt is geweven en geknoopt met schapenwol op katoenen draad. De vrouwen werkten qua design op eigen intuitie. Ieder kleed is daarom uniek en een kunstwerk op zich. Dit tapijt kan gebruikt worden naast het bed, in de gang of als wanddecoratie. Dit tapijt is 87 bij 137 cm.

Staat:  Gezien het feit dat deze tapijten vintage zijn, kunnen er kleine sporen van gebruik aanwezig zijn.

VERKOCHT / SOLD