Zeldzaam Teak en Messing wandsysteem van Finn Juhl voor Bovirke

Aantal: 1
Ontwerper: Finn Juhl
Fabrikant: Bovirke
Land: Denemarken
Jaar: Jaren 50
Artikel nummer: 1326

Omschrijving: Prachtig teak houten wandmeubel ontworpen door Finn Juhl en gemaakt door Bovirke Denemarken, in de jaren vijftig. Dit wandsysteem heeft een kast met twee schuifdeuren, een diepe plank welke gebruikt kan worden als een bureau (45 cm diep) en 8 planken. De planken zijn prachtig vormgegeven met afgeronde randen en worden opgehangen aan massief messing staanders, welke gemakkelijk in de staanders te plaatsen zijn. Dit maakt dit wandmeubel eenvoudig verstelbaar naar uw smaak.
Deze wall unit is gemaakt van teakhout en is door de jaren heen een beetje donkerder geworden dan wat u gewend bent van teakhout. De kast met schuifdeuren is 78 x 40 x 45 centimeter. De planken zijn 78 cm breed en 25 cm diep. De staanders zijn 200 cm hoog.
Deze kast zoals getoond op de foto’s is 200 cm hoog, 160 cm breed en 45 cm diep.

Staat: De conditie van dit zeldzame stuk is vrij goed. Het houtwerk is door de UV straling van de afgelopen 60 jaar wat donkerder geworden. De kast is grondig gereinigd en voorzien van een nieuw laagje olie. We hebben geprobeerd om de patina te behouden.

VERKOCHT / SOLD

Contact