Metalen kast van Wim Rietveld model 663 voor Gispen

Aantal: 2 kasten
Ontwerper: Wim Rietveld
Fabrikant: Gispen
Land: Nederland
Jaar: 1954
Artikel nummer: K2538

Omschrijving: Prachtige modulaire kast van Wim Rietveld voor Gispen. De wandkast is gemaakt van gelakt plaatstaal. Met behulp van jukken, legborden, afdekborden en kleppen kon men zelf een wandmeubel samenstellen. Door een naar voren scharnierende klep te gebruiken, kon een kastje worden gecreëerd. De kleppen waren in de jaren 50 verkrijgbaar in opvallende kleuren en voorzien van een klein rond gaatje als handvat. Het wandrek werd voor het eerst aan het publiek getoond op de 10de Triënnale in Milaan. Het ontwerp werd daar bekroond en Wim kreeg het Diploma d’Onore, de hoogste onderscheiding.

Deze set bestaat uit 2 kastjes, 1 in de kleuren Blauw en Geel en de ander in Rood en Zwart. Dit kan eventueel naar eigen smaak ook anders ingedeeld worden. Van deze no. 663 kasten zijn enkel 3000 exemplaren gemaakt. In 1959 werd wandrek no. 663 vervangen door het meer uitgebreide bergmeubel 5600, een ontwerp van Cordemeyer voor Gispen. Persoonlijk vinden wij het 663 model mooier, hij doet ons ook denken aan een ontwerp van Ray and Charles Eames. De hoogte per kast is 136,5 cm, de breedte is 64 cm en de diepte 33 cm.

Staat: De kast heeft op enkele plekken wat lichte roestvorming, verder is de kast in goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD

Contact