Eiken fauteuil van Nanna Ditzel voor Soren Willadsen model ND83

Aantal: 1
Ontwerper: Nanna Ditzel
Fabrikant: Soren Wiladsen
Land: Denemarken
Jaar: 1954
Artikel nummer: 1555

Omschrijving:Deze prachtige lounge stoel is ontworpen door Nanna Ditzel en geproduceerd door Søren Willadsen, Vejen Denemarken in 1954.
Deze lounge chair verkeert in een goede vintage staat:
Deze stoel is bekleed met oranje – rode Hallingdal stof van Kvadrat. Het frame is gemaakt van eikenhout en prachtig gepatineerd. Desgewenst kan het hout volledig gerestaureerd worden zodat het houtwerk als nieuw is. Persoonlijk vinden wij dat het patina juist charme toevoegt aan deze prachtige mid-century design stoel.
Het ontwerp is van 1952, en de modelnaam van deze stoel is ND83.
De stoel heeft een mooie organische vormgeving waarbij de rug over gaat in de armleuningen en daardoor een zeer elegante curve vormt. De stoel staat op een prachtig gevormde eikenhouten frame. Het licht gekleurde eik in combinatie met de oranje rode wollen stof, maakt deze stoel een echte blikvanger voor uw interieur.
Deze fauteuil is 68 cm hoog, 76 cm breed en 65 cm diep. De zithoogte is 38 cm.

Staat: De fauteuil verkeert in goede vintage staat.