Set van 4 Hans Wegner Sawbuck chairs model CH29 voor Carl Hansen

 

Aantal: 1 set van 4 eetkamerstoelen
Ontwerper: Hans Wegner
Fabrikant: Carl Hansen and Son
Land: Odense, Denmark
Jaar: Jaren 50.
Artikelnummer: 1089

Omschrijving: Zeer mooie eetkamerstoelen, welke zijn ontworpen door Hans Wegner en zijn geproduceerd door Carl Hansen and Son in Odense, Denemarken. Het betreft een zeer oude set in zeer goede staat. Het frame van de stoelen bestaat uit massief eikenhout en de zitting en de rugleuning uit gefineerd teakhout. De officiële naam van deze stoelen is de CH29, maar ze worden ook wel de sawbuck chairs genoemd in verband met de vorm van de stoel. Ondanks dat de constructie van de stoel er nogal recht uitziet, zitten de stoelen zeer comfortabel en zijn ze een lust voor het oog.
Deze vier stoelen zijn door ons gekocht als set samen met de AT303 tafel ook van Hans Wegner, geproduceerd door Andreas Tuck. Van deze tafel zijn de poten van eikenhout en het blad van Teak. Een prachtige complete set, die zowel als set maar ook los van elkaar gekocht kunnen worden.

Staat:  De stoelen verkeren in zeer goede vintage staat.

VERKOCHT

Contact