Groene fauteuil van Pierre Paulin voor Artifort model F555

Aantal: 1
Ontwerper: Pierre Paulin
Fabrikant: Artifort
Land: Nederland
Jaar: 1964
Artikel nummer: 1086

Omschrijving: Prachtige hergestoffeerde F555 fauteuil, ontworpen door Pierre Paulin voor Artifort. Deze fauteuil is vrij zeldzaam, en naar onze mening een van de mooiste ontwerpen van Pierre Paulin. De prachtige vormgeving van deze fauteuil doet ook een beetje denken aan de Womb chair van Saarinen. De fauteuil is voorzien van nieuw schuim en prachtige grove wollen stoffering in groen. De stof komt origineel ook uit de jaren 60 en komt van een rol new old stock. De fauteuil is bekleed op de oude manier met blinde steek en staat op een vernikkeld stalen frame. De fauteuil is in totaal 82 cm hoog, heeft een zithoogte van 39 cm en is 82 cm breed.

Staat: Deze fauteuil is in goede vintage staat.

 

VERKOCHT

Contact