Set van twee zeldzame Miroslav Navratil fauteuils

 

Aantal: 2
Ontwerper: Miroslav Navratil
Fabrikant: Cesky Nabytek
Jaar: Jaren 60
Artikel nummer: 665

Omschrijving:  Een setje van twee zeldzame ‘ei’ fauteuils die zijn ontworpen door Miroslav Navratil uit Tsjecho-Slowakije. De stoelen staan op een beukenhouten frame en hebben opnieuw gestoffeerde fiberglass zittingen. De stoelen werden geëxposeerd op de World Exposition in Brussel in 1958 en werden daar zeer goed ontvangen. De Tsjechische meubels uit deze periode worden daarom ook wel Brusel genoemd. Miroslav Navratil was een belangrijk Tsjechoslowaakse meubelontwerper. Hij was tijdens het ontwerpen zeer gericht op vooruitstrevende vormen en de technologische mogelijkheden om deze te bereiken. Zo zijn zijn fauteuils vaak een bijzondere combinatie tussen hout en polyester. Deze fauteuils zijn cm 69 hoog, cm 58 breed en hebben een zithoogte van 38 cm.

Staat:  De zittingen zijn voorzien van nieuw schuim en nieuwe stof. Aan het houten onderstel hebben wij niets gerestaureerd. De pootjes hebben patina en vonden wij een mooi contrast met het gerestaureerde kuipje.

VERKOCHT

Contact