Cees Braakman voor Pastoe ‘FM06’ fauteuil

Aantal: 1
Ontwerper: Cees Braakman en Adriaan Dekker
Fabrikant: UMS Pastoe Utrecht
Jaar: ca. 1950/60
Artikel nummer: 630

Omschrijving: Mooie originele vintage draad fauteuil van Cees Braakman en Adriaan Dekker voor Pastoe. De FM06 is de lounge chair met teak armleggers variant van de eetkamerstoelen SM05. De Pastoe FM06 Wire stoel werd in 1958 ontworpen door Cees Braakman. Spraakmakend aan deze stoel was dat het een van de eerste collecties werd die volledig uit draadstaal werd gemaakt. De stoel heeft een originele kussens die opnieuw bekleed zijn met prachtige zeer kwalitatieve bruin vilten stof.

Staat:  De fauteuil is vintage en heeft op sommige plekken prachtige patina op het draad, dit maakt het een stoel met karakter. De fauteuil is in goede vintage staat.

VERKOCHT

Contact