Borge Mogensen Model 2221 Safari stoel

Aantal: 1
Ontwerper: Borge Mogensen
Land: Denemarken
Jaar: ca. 1950
Artikel nummer: 885

Omschrijving: Erg mooie vintage Safari stoel van de beroemde Deense ontwerper Borge Mogensen geproduceerd in Denemarken. Het gaat om model 2221, gemaakt van eikenhout en dik cognac kleurig tuigleer met prachtige patina. Echt een unieke vintage fauteuil die een statement zal maken in uw interieur. Børge Mogensen onderscheidde zich door te geloven in de traditionele waarden van vakmanschap en eerlijkheid van materialen. Terwijl leeftijdsgenoten zoals Finn Juhl en Arne Jacobsen experimenteerden in vorm en een aantal van de meest opvallende en iconische meubels van het tijdperk ontworpen, richtte Mogensen zich op het maken van stukken die eenvoudig, duurzaam en comfortabel waren. Dit maakt zijn meubels tijdloos en super goed te combineren met elke stijl.

Staat:  Het houtwerk en het leer zijn van zeer hoge kwaliteit en zijn nog helemaal gaaf. Zelfs het leren kussentje welke vaak ontbreekt is nog aanwezig. Niet alle stiksels in de armleuning zijn nog intact, maar dit doet niet af aan de stevigheid. Overal is deze fauteuil in zeer goede staat.

VERKOCHT

Contact