Wim Rietveld voor Gispen eetkamer set

Aantal: 1 tafel + 4 stoelen
Ontwerper: Wim Rietveld
Fabrikant: Gispen
Land: Nederland
Jaar: ca. 1950
Artikel nummer: 463

Omschrijving: Erg mooie set van Wim Rietveld voor Gispen. Het gaat om één tafel ‘Model 530’ en vier stoelen ‘Model 116’ die samen een prachtige dinning set maken. Deze set is gemaakt voor de serie ‘Meubels voor een eenvoudig interieur’. Juist die eenvoud van toen maken deze stoelen en tafel nu weer zo modern. Gemaakt van gebogen berkenmultiplex en gemoffeld staal. De rugleuning en de zitting zijn aan het frame verbonden door een rubberen schijf. Hierdoor werden de stoelen niet ontsiert door schroefdoppen en zorgde het rubber voor vering en comfort. Mooie Nederlandse klassiekers voor elk interieur.

Staat: Helaas zijn er ooit gaten door de rugleuningen geboord om ze vast te zetten, wij hebben dit gerestaureerd, maar je zal het helaas altijd blijven zien. De tafel is voorzien van een nieuw blad. Verder verkeert de set in een goede vintage staat met prachtige patina.

VERKOCHT