Vintage DB01 Dressoir van Cees Braakman voor Pastoe

Aantal: 1
Ontwerper: Cees Braakman
Fabrikant: UMS Pastoe
Land: Nederland
Jaar: 1950
Artikel nummer: 2015-42

Omschrijving: Zeldzaam dressoir uit de Berkenserie van Cees Braakman voor Pastoe. Het dressoir heeft 1 deurtje en 4 lades en is volledig gemaakt van berkenhout. Iconisch zijn de bekende plywood luspoten en de gebogen anti-dust-lades. Deze DB01 kom je niet veel tegen. Het PasToe sideboard is 131 cm breed, 47,5 cm diep en 79 cm hoog.

Staat: Dit dressoir was helaas overgeschilderd in wit en zwart. Wij hebben hem daarom volledig gerestaureerd. Op de oorspronkelijk onbehandelde achterkant hebben wij de zwarte verf laten zitten, aangezien wij deze kleur niet meer uit het hout konden krijgen. Helaas is daarom geen merkje zichtbaar. Desondanks is er geen twijfel mogelijk over de originaliteit van het dressoir.

VERKOCHT

Contact