Zwart leren Georg Thams design fauteuil

Aantal: 1
Ontwerper: Georg Thams
Fabrikant: Vejen Pølstermøbelfabrik
Land: Denemarken
Jaar: 1964
Artikel nummer: 517

Omschrijving: Bijzonder mooie zwart lederen fauteuil van Georg Thams uit Denemarken. Deze easy chair heeft net als de bank de naam: ‘Model 64’, omdat deze ontworpen is in 1964. Georg Thams is geen bekende Deense ontwerper in Nederland, maar wel een ontwerper die eind jaren 50 en begin jaren 60 hele mooie zitmeubels heeft ontworpen. Hij werkte onder andere samen met de veel bekendere Kai Kristiansen. De stoel is uitgevoerd in dik zwart leer en heeft prachtige palissander pootjes. In de kussens zitten donsveren waardoor hij erg lekker zit. Kortom een prachtige fauteuil van super Deense kwaliteit die erg mooi staat als set bij de George Thams Bank.

Staat:  Ondanks zijn leeftijd verkeert de fauteuil in goede vintage staat. Het leer heeft een prachtige patina.

VERKOCHT

Contact