Vintage zwart leren Georg Thams vierzits design bank

Aantal: 1
Ontwerper: Georg Thams
Fabrikant: Vejen Pølstermøbelfabrik
Land: Denemarken
Jaar: 1964
Artikel nummer: 517

Omschrijving: Bijzonder mooie zwart lederen bank van Georg Thams uit Denemarken. Deze grote vierzits sofa draagt de naam: ‘Model 64’ omdat deze ontworpen is in 1964. Georg Thams is geen bekende Deense ontwerper in Nederland, maar wel een ontwerper die eind jaren 50 en begin jaren 60 hele mooie zitmeubels heeft ontworpen. Hij werkte onder andere samen met de veel bekendere Kai Kristiansen. De bank is uitgevoerd in dik zwart leer en heeft prachtige palissander pootjes. In de kussens zitten donsveren waardoor de bank erg lekker zit. Kortom een prachtige bank van super Deense kwaliteit. Bij deze bank hebben wij ook een bijbehorende fauteuil. Deze comfortabele bank is 240 cm breed, 77 cm diep en 72 cm hoog. De zitdiepte is 48 cm.

Staat:  Ondanks zijn leeftijd verkeert de bank in goede vintage staat. Het leer heeft een prachtige patina.

VERKOCHT

Contact